reSet

Unde fugim de oraș?

Care sunt locurile din București unde te adăpostești când vrei să scapi de tot? Cu puțin noroc, sunt acele locuri care te inspiră și în care simți fie că ai trăit o experiență inedită, fie că ai învățat ceva. Iată o listă scurtă a unor astfel de refugii care ne plac și pe care le poți încerca și tu, începând de mâine.


Hermitage Urban Spiritual Hub

http://www.hermitageurban.ro/

Un spațiu dedicat comunității urbane și nevoii de spiritualitate, o oază în orașul aglomerat, unde poți medita în tăcere în orele dedicate, alături de alți oameni în căutare de liniște, sau unde te poți reculege ori de câte ori simți nevoia. „Ne adresăm unui public destul de larg”, spune Alina Lăzărescu-Abboud, fondator Hermitage. „La deshidere am avut de la oameni din corporații, la artiști, oameni din spiritualitate, ambasadori, hipsteri, oameni tineri, activi, chiar și câțiva copii.  Și vrem să păstrăm același mix interesant de oameni efervescenți care au nevoie de un răgaz, de un spațiu în care să mediteze, de un loc unde să învețe despre mâncare sănătoasă.” La Hermitage poți practica yoga și qiqong, poți asculta muzică spirituală, te poți bucura de alimente vegane și crude, asimila din învățăturile spirituale ale invitaților și lua parte la evenimente legate de mindfulness. Tot aici vei putea urmări și expoziții cu creații bazate pe interpretarea contemporană a spiritualității. Adresa: Strada Mihai Eminescu nr.127.

Grădina de citit

http://www.bibmet.ro/

Dacă vrei să îmbini dorința de lectură cu nevoia de aer liber, acum ai ocazia. La Biblioteca Metropolitană poți consulta volume întregi într-un spațiu neconvențional, adică în grădina casei care adăpostește instituția. Stai la umbră, te dai pe net (există WiFi) și răsfoiești cartea care te interesează, în timp ce mângâi pisica ce ocrotește spațiul. Adresa: Strada Tache Ionescu nr. 4.

Rawdia 

http://rawdia.ro/

După meditație și lectură, sigur ți s-a făcut foame. Intră la Rawdia și bucură-te de cele mai bune preparate raw vegane, de la tradiționalele sărmăluțe în foi de viță reinterpretate în formă sănătoasă cu o umplutură pe bază de caju, la icrele din amarant, una dintre vedetele meniului, toate preparate consacrate aduse în formă raw și pregătite din cele mai hrănitoare ingrediente. Relaxează-te într-un decor luminos, alături de personalul prietenos și nu-ți fie rușine să mai ceri o porție. Adresa: Strada Puțul lui Zamfir nr. 50-52.

Rawyal Brunch & Cakes 

http://rawyal.ro/

O masă sănătoasă nu se încheie fără un desert pe măsură. Ce bine, deci, că există Rawyal Brunch & Cakes, locul unde poți savura nenumărate prăjituri și torturi fără zahăr și ouă, exclusiv raw. Dacă ești mai comod, comandă-le acasă și bucură-te de toate bunătățile alături de prieteni. Adresa: Strada Ardeleni nr. 24.

Seeds for Happiness 

http://www.seedsforhappiness.ro/

Serile petrece-ți-le aici, un spațiu al regăsirii de sine și un loc al bucuriei prezente. La Seeds for Happiness ai la dipoziție un centru generos, care permite desfășurarea unor activități diverse, cu o sală de meditație pentru 25 de persoane, o sală de conferințe cu o capacitate de 90 de persoane, o blibliotecă cu peste 1.500 de volume pe teme de spiritualitate și dezvoltare personală și una dintre cele mai bogate colecții de cărți budiste din România. Adresa: Strada Fabrica de Chibrituri nr. 16.

Casa de Balet 

http://www.casadebalet.ro/

Dacă îți place să dansezi și vrei să pui la treabă noul tău corp flexibil grație lunilor de yoga, iată locul unde poți îmbina grația cu plăcerea dansului. Cu ore atât pentru copii, cât și pentru cei mai începători adulți, de orice vârstă, Casa de Balet te întâmpină cu instructori entuziaști care-ți vor preda bazele oricărui das (da, tehnica din balet se află la baza fiecărui dans) și numeroase exerciții menite să-ți corecteze postura și să-ți dea eleganță în mișcare. Pregătește-te, însă, pentru o muncă asiduă pe ale cărei rezultate nu le vei vedea pe fast-forward. La final, însă, ne vei mulțumi. Adresa: Calea Dorobanților nr. 127 – 129.

Fundația Varuna 

http://fundatiavaruna.ro/

Un loc care ne e drag și pe care îl recomandăm nu numai pentru că te remontează cu ajutorul terapiilor manuale mixte – un set complex de exerciții fizice, tehnici de manipulare osteo-articulară și masaj ce provin din tehnici japoneze (Hichibuku Amatsu, Shiatsu, Yumeiho), tehnici chineze (Tui- Na), rusești, indiene, masaj thailandez și european, călcătura monahală, terapia cranio-sacrală și kinetoterapie -, ci și pentru cursurile de astrologie și pictură pentru copii și adulți. Fundația Varuna se autodescrie ca o școală în care poți să înveți sau să îți aduci aminte de cum să te bucuri de viață și să îți depășești propriile limite. Adresa: Calea Călărașilor nr. 85.

ShareShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *