reSet

Cinci modalități de a deveni mai eficient

Vine un moment în care cele mai inspirate idei pe care le ai ori lista cu ceea ce ai de făcut în acea clipă să se lovească de un zid. Îți este greu să te concentrezi și să duci la bun sfârșit ce început. Mai mult, îți dai seama că nu îți mai place munca ta și că nicio altă activitate nu te ademenește mai mult. Trebuie să îți reamintești constant că fericirea ta este rezultatul alegerilor pe care le faci și că îți poți schimba orice aspect al vieții când ceva nu merge. Depinde de tine!

Cu toate acestea, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a fi mai eficient și am ales primele 5 modalități dovedite științific în acest sens:


  1. ORGANIZEAZĂ-ȚI PRIORITĂȚILE

Renunță la multitasking și începe să îți organizezi volumul de muncă, separând ceea ce este relevant de ceea ce este irelevant. Asta înseamnă că trebuie să faci fiecare lucru pe rând. Înainte de toate, trebuie să înveți să faci față factorilor care te pot distrage, cum ar fi e-mailurile, notificările social media și telefoanele. Organizează-ți inboxul să îți afișeze mesajele în funcție de prioritate: „extrem de urgente”, „urgente” și care „pot aștepta”. Apoi, setează notificările la jumătate de oră sau chiar o oră pentru a-ți oferi suficient timp să te concentrezi. Capacitatea de a stabili prioritățile este o calitate pe care mulți manageri o consideră „esențială”. Mai mult, această trăsătură te poate ajuta să lucrezi mai repede, devenind, astfel, mai eficient. Verifică-ți conturile de social media în momente prestabilite și încearcă să valorifici cât mai mult orele de lucru, astfel încât, la finalul zilei să poți fi mândru și fericit de rezultatele pe care le-ai avut.

  1. SCHIMBĂ-ȚI RUTINA DE DIMINEAȚĂ

Cu siguranță îți va displăcea acest punct, dar, pentru a reuși să faci tot ceea ce ți-ai propus într-o zi, rezervând ceva timp și pentru tine, trebuie să îți setezi alarma mai devreme. Dacă te trezești, în mod normal, la 7:00 dimineața, încearcă să te trezești cu o oră înainte. Acesta este un obicei pe care pariază mulți oameni de succes. Acel moment de dimineață, când încă nu a început agitația, este momentul perfect pentru a face exercițiile fizice, a pregăti micul dejun, a medita sau a stabili lista cu ce ai de făcut pe ziua care începe. Când faci asta din timp îți eliberezi programul, ceea ce îți permite să te concentrezi asupra unor activități lucrative. ADICĂ serviciul tău.

  1. ATITUDINEA CONTEAZĂ CEL MAI MULT

Probabil știi deja că succesul în dezvoltarea unor relații sănătoase cu ceilalți depinde de atitudines pozitivă pe care o ai și de personalitatea ta prietenoasă. Dacă nu te regăsești în descrierea anterioară, atunci, ar trebui. Oamenii sunt în mod firesc atrași de persoanele cu o atitudine pozitivă, veselă. Obligă-te să îți lași fața morocănoasă acasă și să dezvolți relații apropiate atât cu colegii, cât și cu șeful tău. Începe să îi asculți mai mult decât să pui întrebări. Toți liderii sunt persoane care știu să asculte foarte bine.

  1. NU ÎNCETA SĂ ÎNVEȚI

Dacă ți-ai pierdut motivația la serviciu, studiază un pic ultimele tendințe și noutăți din domeniu. Te va ajuta să îți aduci aminte, înainte de toate, de ce ai ales acest serviciu. Stabilește un moment în programul tău în care să îți îmbogățești cunoștințele: citește cărți, articole online, urmărește dezbateri despre ultimele tendințe în domeniul tău. Te poate ajuta, de asemenea, să îți netezești relația cu șeful. Întreabă-l ce citește și ce cărți audio preferă – îi vei atrage atenția asupra ta mai repede decât îți poți imagina. Și tu ai aprecia un angajat care este mereu interesat de munca lui.

  1. FĂ CURĂȚENIE PE BIROU

Poate avea cele mai bune rezultate mai ales atunci când nu îți mai place să mergi la serviciu. Te-ai gândit vreo clipă că este posibil să te fi plictisit, pur și simplu, de mediul în care lucrezi? Încearcă să creezi puțin spațiu în birou, să faci curățenie pe birou, să muți lucrurile dintr-o parte în cealaltă, să pui o imagine care îți place pe perete sau să aduci flori frumoase care să îți îmbunătățească dispoziția de fiecare dată când le privești. Nu-i așa că este simplu?

ShareShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *