reSet

Spiritualitate Urbană

Pentru mulți, spiritualitate înseamnă legătura cu Divinitatea. Însă spiritualitatea poate fi desăvârșită prin regăsirea acelui „eu”, reconectarea sinelui cu acel ceva cu care ne identificăm, acea forță supremă în care credem fiecare, fie că este vorba de Dumnezeu, Budha, Allah sau, pur și simplu, o energie care ne veghează necontenit.


DE CE?

Lipsa timpului este principalul motiv pentru care astăzi nu mai acordăm atenție spiritualității din viața noastră. Ne facem rugăciunile doar atunci când suntem puși la încercare și prea puțini dintre noi știu să fie recunoscători zilnic, fie și pentru puținul pe care îl au. Defapt, cei care care au mai puțin știu să mulțumească mai mult; în schimb, cei pentru care ziua de mâine nu reprezintă o problemă sunt copleșiți de dorința de a face și mai mult, pentru ca deja „suficient” este sinonim cu „neajuns”.

Desigur, există și în acest caz o minoritate, aceea care nu uită niciodată să fie recunoascătoare și pentru care spiritualitatea nu și-a pierdut din importanță în fața banilor. Acele persoane care meditează, care practică yoga, care știu să pună pauză atunci când prea mult este prea mult.  Tocmai din dorința de a oferi liniște și regăsire, atât cu sinele cât și cu alte persoane care gândesc asemănător și împărtășesc aceleași pasiuni, au luat naștere Urban Retreat-urile.

UNDE?

Urban Retreat-urile nu sunt, așa cum s-ar gândi mulți, un loc mistic, ciudat, în care se desfășoară ritualuri și sacrificări (este o preconcenție eronată, bazată doar pe lipsa de informație). Dimpotrivă, un Urban Retreat reprezintă o oază de liniște în această junglă gălăgioasă pe care o numim oraș. Locul în care grijile se risipesc, însă nu prin ignorare, ci prin meditație asupra lor, prin momente de liniște, atât de  benefice pentru reconectare. Un Urban Retreat oferă posibilitatea de a discuta cu un specialist, care te va îndruma către cea mai bună practică pentru nevoile tale.

Chiar dacă nu practici yoga sau nu meditezi, cu siguranță există destule momente în care stresul te copleșește, relațiile tale cu cei din jur nu decurg așa cum ți-ai dori sau, pur si simplu, simți că entuziasmul și pozitivismul care te caracterizau altădată, acum sunt de domeniul trecutului. Poate fi dificil să parcurgi acest proces singur, mai ales atunci când singurătatea este cea de care încerci să scapi. Desigur, poți fi înconjurat de oameni, de persoane dragi ție, poți fi în permanență ocupat, însă singurătatea nu depinde întotdeauna de numărul persoanelor din jurul tău, ci de felul în care îi percepi tu și invers. Prin meditație îți poți explora fricile, le poți înfrunta și astfel poți depăși barierele care te împiedică să îți atingi scopurile. Felul în care îți percepi propria persoană funcționează prin efectul de  oglindă: dacă tu nu ai încredere în tine, spre exemplu, sau îți este frică de eșec, ceilalți vor percepe exact imaginea pe care le-o transmiți tu.  Într-un Urban Retreat ai posibilitatea să întâlnești persoane cu o situație asemănătoare ție, iar mintea umană este antrenată încă din timpuri străvechi să simpatizeze și să se alieze cu camarazi aflați în aceeași situație; tocmai din acest motiv legăm cele mai profunde prietenii cu oameni care par să ne înțeleagă și care ne sunt asemănători din foarte multe puncte de vedere.

CUM?

Spiritualitatea urbană reprezintă procesul prin care un individ reușește să găsească echilibrul și pacea interioară prin diferite tehnici care pot ajusta stresul, pot combate anumite afecțiuni pe care indivizii din mediul urban le experimentează zilnic, precum anxietatea, depresia, paranoia. Urban Retreaturile pot fi locul în care vei primi fie încurajarea de care ai nevoie, fie liniștea dorită, fie vei împărtăși experiența ta cu altă persoană, lucru ce poate duce, mai departe, la dezvoltarea unor noi conexiuni sau pur și simplu te poate liniști, în ideea în care conștientizezi ca nu ești singurul aflat în această situație.

ShareShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *