reConnect

Ce facem cu grijile – Știința vieții

Aceasta este scrisoarea pe care am scris-o unui prieten îngrijorat din cauza unei diete stricte pe care o urma pentru a-și rezolva problemele de sănătate. Din cauza sacrificiilor pe care le presupunea această dietă și deoarece nu știm niciodată dacă eforturile noastre vor da, în cele din urmă, rezultatele scontate (în acest caz, recuperarea sănătății, dar ar putea fi oricare alt rezultat urmărit), prietenul meu încerca să separe dorința de a fi sănătos de dieta respectivă. Cu alte cuvinte, pentru a scăpa de anxietate, încerca să urmeze dieta fără niciun fel de așteptări. Deși această abordare are, desigur, avantajele sale, eu ced că tocmai așteptările îi alimentau eforturile. În această scrisoare, vorbesc despre așteptări – acel combustibil necesar – fără anxietate.


Dragul meu prieten,

Aș vrea să îți împărtășesc modul în care percep situația în care te afli acum.

Înainte de toate, înțeleg de ce ai spus că dorești să urmezi dieta fără niciun fel de așteptări, însă consider că, dacă vei face asta, vei pierde principala sursă de energie care te ajută, de fapt, să urmezi o dietă atât de dificilă.

Dacă nu mă înșel, principalul motiv (deși poate să fie chiar unicul motiv) pentru care urmezi o dietă atât de strictă este că vrei să te însănătoșești. Aceasta este motivația, combustibilul care îți alimentează demersul. De ce ai renunța la el? Ai nevoie de această energie.

Este adevărat că nu știi dacă toate eforturile pe care le depui vor avea rezultatul urmărit. Este destul de înfricoșător, dar este, în egală măsură, CEEA CE ESTE. Ne naștem și, într-o zi, cu toții vom muri. Și asta este înfricoșător dar, la fel, este CEEA CE ESTE. Iar eu cred că, pentru a trăi o viață adevărată, trebuie să fim conectați la acest CEEA CE ESTE.

Iată cum privesc eu CEEA CE ESTE:

În orice moment din viața noastră, se petrec două lucruri: ceea ce îmi place sau îmi displace și CEEA CE ESTE. Ceea ce îmi place sau îmi displace vine de la mine, din mintea mea, din condiționarea mea, din trecutul meu. CEEA CE ESTE vine dintr-o energie dincolo de mintea mea, dincolo de mine însumi. Putem să îi spunem Universul, Viața, Totul, Dumnezeu, îi poți da oricare alt nume cu care te simți confortabil. Desigur, numele nu contează, însă ceea ce contează este înțelegerea faptului că există o putere dincolo de mine.

Și cred că este extrem de important să readucem această putere în viața noastră de zi cu zi.

Ca ființe umane, avem puterea de a acționa, de a alege, de a decide. În virtutea acestei puteri, ai ales să urmezi o dietă strictă pentru a te însănătoși. Iar această inteligență, această putere de a alege, de a acționa, este cel mai mare dar pe care îl avem (și de care nu are parte nicio altă creatură de pe planetă) și trebuie să o respectăm, ceea ce înseamnă că trebuie să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a alege cele mai bune acțiuni în viața noastră. Ai ales un drum, mergi pe el cu inima deschisă.

Dar acesta nu este decât un aspect al poveștii. Cel care ține de puterile noastre. Mai este o parte a poveștii, iar aceea ține de Dumnezeu.

(Ceea ce urmează să scriu este aproape o tehnică, în cazul în care dorești să acorzi mai multă atenție, pentru a o aplica…)

ShareShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *