reConnect

Detoxifierea casei pentru o mai bună dispoziție

Sunteți, fără îndoială, la curent cu ultimele trenduri în detoxifiere, poate v-au invadat pagina de Facebook sau ați văzut toate acele fotografii în stil Instagram care prezintă cele mai sănătoase infuzoare și celebritățile pentru care detoxificarea a devenit o obsesie. Dar problema este mult mai complexă decât să bei sucuri sănătoase și să reduci porția la masă. Mintea sau casa, pot fi și ele toxice. Adevărul este că, dacă locuiești într-o zonă urbană, cum ar fi o metropolă sau chiar un oraș mai mic, nu te poți detoxifia întru totul. Pentru asta, ar trebui să trăiești într-un bol aseptic de cristal și să nu atingi nimic fără mănuși. Sau poate nu e chiar așa.


Dacă eviți să te duci direct acasă după ce ieși de la birou deoarece că nu te mai simți bine la tine, este timpul să faci câteva schimbări mărunte care vor conta enorm:

  1. Renunță la toate produsele de curățenie pe bază de chimicale. Aceste produse intră în hainele tale, în organele tale (în special, în plămâni și în ficat) și îți pot provoca astm, inflamații ale pielii, alergii, disfuncții hormonale, iar lista poate continua. Începe cu detoxificarea casei și renunță la produsele de curățenie pe bază de substanțe chimice, folosind, în schimb, produse pe care le putem face singuri acasă din bicarbonat, oțet, suc de lămâie și apă caldă. Îți poți face chiar propriul detergent de rufe pentru a împiedica agenții iritanți să îți ajungă în piele. Se poate, de asemenea, opta pentru produse bio de uz casnic, însă acestea sunt un pic mai scumpe. Următorul pas este renunțarea la recipientele de plastic și investirea unei sume de bani în materiale mai sigure pentru depozitarea alimentelor sau a lichidelor: sticlă, oțel inoxidabil sau polipropilenă. Astfel, vei susține ecosistemul, dar îți vei și proteja propria sănătate împotriva unor probleme cum ar fi cancerul mamar, travaliul prematur, dificultățile neurologice și fertilitatea redusă, toate fiind asociate cu polietilena tereftalată, îngrășămintele și produsele farmaceutice prezente în sticlele de plastic.
  2. Cu toții am trecut la un moment dat prin acea dulce amânare, când nu am avut niciun chef să facem curățenie în casă. Poate erau vase de spălat, poate gunoi de aruncat sau o grămadă de haine crescând pe canapea. Această dezordine ne deranjează de mai multe zile și, cu toate acestea, nimic nu se întâmplă. Ei bine, trebuie să știți că, atunci când creăm spațiu în casă ori în birou, tot detoxifiere se numește. Mai mult, curățarea cu regularitate a casei este o modalitate de a ne simți din nou relaxați în cuibul nostru și de a lăsa energiile pozitive să plutească în aer, ceea ce ne limpezește mintea, permițându-i să se concentreze asupra altor lucruri de făcut. Experții recomandă detoxifierea casei de toate lucrurile inutile, în special în timpul rutinei de seară. Știți, perioada aceea de timp dintre momentul în care pleci de la birou și până mergi la culcare. Menținerea unei rutine sănătoase de seară este aproape esențial pentru modul în care va decurge munca a doua zi. În timpul rutinei de seară puteți începe să vă faceți obiceiuri sănătoase cum ar fi gătitul, cititul, curățarea casei, orice activitate care vă poate detensiona după o zi plină de muncă și vă poate reîncărca de voie bună și optimism.
  3. Mutarea mobilei în casă ori în birou vă poate influența în bine dispoziția. Poate părea că este un loc nou, energiile se vor schimba, la rândul lor, și vă puteți schimba starea gândindu-vă că este un nou început, o ocazie de a începe ceva ce amânați de multă vreme. Aducerea unor schimbări în casă este un moment bun de a decide care sunt lucrurile de care aveți, cu adevărat, nevoie și de a începe să vă gândiți să donați unele haine sau alte obiecte pe care nu le mai utilizați, dar care le-ar fi de folos celorlalți. Nu uitați: să împarți, înseamnă să îți pese.
ShareShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *