reVitalize

Super Alimente

Există alimente care înglobează o multitudine de beneficii, nu doar câteva. Alimente abundă în nutrienți, vitamine și antioxidanți, luate la puterea a 10-a. Defapt, datorită acestor caracteristici miraculoase, nu se încadrează nici în categoria alimentelor, nici a plantelor medicinale.


Ce le face atât de speciale? Faptul că sunt cele mai nutritive, concentrate și sănătoase alimente de pe planetă. Sunt de zeci de ori mai încărcate cu antioxidanți, vitamine și enzime decât alimentele normale. Sunt bogate în elemente sinegetice aflate în stare naturală, motiv pentru care este indicat să le consumi crude. Zeci de ani de cercetări în domeniu au demontrat benficiile superioare pe care organismul uman le extrage din mâncarea crudă, vegană.  Astfel, acestea pot acționa profund și natural, într-un mod pe care oamenii de știință nu au reușit încă să îl reproducă în mod artificial, prin vitamine și suplimente alimentare.

David Wolfe, unul dintre cei mai cunoscuți experți din lume în nutriție, super alimente, ciocolată, frumusețe și longevitate, a alcătuit un top al celor mai importante SuperAlimente, pe care le consideră medicina viitorului și cărora le-a dedicat și o carte „SuperFoods: The Food and Medicine of the Future”.

  1. GOJI – cresc în zonă asiatică și europeană, sunt super bogate în antioxidanți, conțin beta-caroten care îți va proteja vederea și sistemul imunitar și va conferi pielii acea strălucire sănătoasă. Sunt sărace în calorii, bogate în fibre, conțin 18 tipuri de amino-acizi, toți cei 8 amino-acizi esențiali, 21 de minerale, fier, vitaminele B și E, sunt folosite în medicina chineză de mii de ani și pot fi gătite (după spălare și hidratatre) în orice fel: la aburi, coapte, în garnituri, smoothie-uri și iaurturi.
  1. Maca – face parte din familia rădăcinoaselor, alături de ridichii, broccoli, țelină etc., provine din Munții Anzi și este folosită de mii de ani a€“ cam de la incași și peruvieni. A fost denumită magică, „hrana zeilor”, „Viagra naturala”. Probabil că acum ți-am captat interesul. Pudra uscată de maca are peste 10%proteine, aprox. 20 amino-acizi și 7 dintre cei 8 amino-acizi esențiali. În stare naturală, conțin de 5 ori mai multe proteine decât un cartof și de 4 ori mai multe fibre. Oferă o explozie de energie (pentru că acționează circulația sângelui), mărește libidoul( dar și calitatea spermei), ameliorează migrenele (care sunt provocate deseori de fluctuațiile hormonale; maca echilibrează nivelul de progesteron și estrogen, hypotalamusul și glandă pituitară), îmbunătățește memoria, sistemul imunitar, reduce stresul și poate fi folosită pentru ameliorarea durerilor menstruale.
  1. Semințele de in – conțin 33% proteină pură digerabila, fier, amino-acizi, vitamina E și Omega-3. Datorită acestor „€œingrediente”, consumul de semințe de în a fost asociat cu ameliorarea afecțiunilor coronare, a bolilor cardiovasculare, a cancerului și chiar a depresiei. Aceste semințe sunt extrem de bogate în acidul gama linoleic ( acid gras polinesaturat) – care se regăsește în semințele oleaginoase și în laptele de sân – și poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău. Există o preconcepție legată de aceste semințe pe care vreau să o lămuresc. Da, semințele de în fac parte din același familie a plantei de Canabis și conțin cantități mici de THC (ingredientul activ din marijuana). Însă consumul de semințe de în nu va induce nicio stare de plutire, cantitatea de THC din  fiind atât de mică încât nu va fi sesizată nici măcar la un test anti-drog.
  1. Spirulina și algele albastre – recunoscute pentru proprietățile deosebite încă din secolul 1 Aztecii foloseau spirulina în călătoriile lungi pentru un plus de energie și rezistență. Este o proteină completă, conținând 55-77% proteine pure, toți amio-acizii esențiali , beta-caroten (studiile arată că spirulina conține de 10x mai mult beta-caroten decât morcovii), acizi gama linoleici, vitamin B, minerale și fitonutrienți (clorofilă, extrem de utilă în detoxifiere).
  1. Produse apicole – munca hărnicuțelor albine este recunoscută de mii de ani. Polenul este cea mai completă hrană din natură, bogat în amino-acizi, minerale, probiotice, enzime și vitamine B-9. Mierea are propietăți antimicrobiene naturale și, consumată regulat, poate îmbunătății fertilitatea ambilor parteneri.
ShareShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *