reShape

Arta de a trăi frumos

Baletul este cu și despre feminitate. Te învață, într-un mod sublim, să pășești altfel, să zâmbești altfel, să privești altfel. Îți sculptează nu numai trupul, dar și eleganța; îți disciplinează mintea și îți îmblânzește spiritul.

Poate că nu ai încercat niciodată să participi la o clasă de balet sau poate că ai cochetat, când erai mică, cu dansul. Te gândești că nu ai grație sau exercițiu fizic, că trebuie să te fi născut cu ele ca să poți fi o balerină. În plus, vârsta nu te prea ajută și nu vrei să te faci de râs la un curs de balet unde participă doar domnișoare tinere, cu talia subțire.

Dacă te regăsești printre rândurile de mai sus, te rog să le citești cu atenție pe cele ce urmează. Astăzi, baletul a devenit accesibil și este peste tot, de la săli de cinema în care sun transmise în direct spectacole internaționale, TV, Internet, săli de fitness care încorporează în programul lor ore de balet. Corporații și multinaționale oferă angajaților oportunitatea de a se înscrie la ore de balet, pentru a contribui la starea de wellbeing a acestora.

Aces sport elegant are nenumărate beneficii pentru organism. În primul rând, acționează la nivel mental, cultivând răbdarea. Baletul poate face minuni pentru persoanele care întâmpină dificultăți în concentrare și auto-disciplină. O dată ce muzica începe să cânte si poantele ating podeaua, nu te mai poți opri. Acest lucru te obligă să rămâi concentrată și să termini exercițiul. Partea bună este că, fiind prinsă în tot acest amalgam frumos de evenimente, nu ai timp să realizezi că te auto-disciplinezi. Baletul este util, de asemenea, pentru persoanele care suferă de despresie – îți oferă posibilitatea de a socializa cu alte persoane, te poate învăța cum să aspiri către perfecțiune, îți oferă un răgaz de la episoadele de ruminație specifice depresiei.

Miscările lente, dar ferme și grațioase ale baletului vor avea efecte nebănuite asupra spatelui chinuit de pozițiile rigide de la birou. Operele clasice pe care se exersează mișcările de balet sunt recunoscute pentru modul în care relaxează creierul și declanșează hormonul fericirii, serotonina, cu efect direct asupra stresului.

După cum spuneam mai sus, baletul a devenit, am putea spune, omniprezent. Acest lucru înseamnă că, poate chiar sala de fitness de lângă tine oferă cursuri de balet. Cu puțină îndrumare, baletul este o formă excelentă de detensionare și relaxare, de cultivare a atenției. Este momentul acela din zi în care pui pauză și te ocupi de tine.

Ceea ce ar trebui să devină o întrebare pentru multă lume este „Ce tip de sport mi se potrivește?” Poate că ai alergat, și nu ți-a plăcut. Ai avut și abonament la sală, dar nu l-ai dus la bun sfârșit. Ai încercat yoga, pilates, zumba și cicling. Ce-ar fi să încerci să faci balet?

ShareShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *